The Exclusive OFFER will end on 1st Dec, 2022. TIME LEFT

"REGISTER" HERE
➤ How to Clear CSS & PMS Exams on your 1st Attempt      Exclusive OFFER!! ! | Register at CSSMCQs Now to get FULL ACCESS to the entire Website including "Complete FPSC To The Point Syllabus Materials" Which Includes (247 Files, and 28 Folders) & also "CSS Screening Test Syllabus files" (270 Files, and 35 Folders) at 585Rs/- (1̶0̶0̶0̶R̶s̶) 41.50% OFF till 1st December, 2022 Sign up HERE              2022OctSepAugJulyJuneMayAprilMarFebJan                  Exclusive OFFER!! ! | Register at CSSMCQs Now to get FULL ACCESS to the entire Website including "Complete FPSC To The Point Syllabus Materials" Which Includes (247 Files, and 28 Folders) & also CSS Screening Test files prepared as per its syllabus at 585Rs/- (1̶0̶0̶0̶R̶s̶) 41.50% OFF till 1st December, 2022 Click to Register Now!!                                  2021DecNovOctSepAugJulJunMayAprilMarFebJan        2020DecNovOctSepAugJulJunMayAprilMarFebJan

History of USA 2019 CSS Solved Mcqs

CSS 2019 History of USA MCQs full portion

Us history Mcqs, css solved us history Mcqs, solved Mcqs of history of usa


1. Thomas Jefferson wrote draft of the declaration of Independence in:

A. 1775
B. 1776
C. 1783
D. None of these

Ans: B


2. Who was the 42nd President of the USA?

A. George W. Bush
B. Bill Clinton
C. Richard Nixon
D. Ronald Reagan

Ans: B


3. Which American President initiated the concept of “Big Stick Diplomacy”?

A. T. Roosevelt
B. James Monroe
C. Franklin D. Roosevelt
D. Clinton

Ans: A


4. The presidency of which American president is known as the “Era of Good Feelings”?

A. Thomas Jefferson
B. G. Washington
C. James Monroe
D. None of these

Ans: C


5. The second state to ratify the Constitution of USA was:

A. Texas
B. Pennsylvania
C. New York
D. New Jersey

Ans: B


 

6. The first university established in the United States of America was the university of :

A. Virginia
B. Harvard
C. Oxford
D. None of these

Ans: B


 

7. The city which was the first capital of USA was:

A. New York
B. Philadelphia
C. California
D. None of these

Ans: B


 

8. Which country gifted the “Statue of Liberty” to USA?

A. France
B. Italy
C. Britain
D. Russia

Ans: A


 

9. USA purchased Louisiana from:

A. France
B. Spain
C. Mexico
D. None of these

Ans: A


Click Here to Submit MCQs

CSSMCQs Android APK app download image showing

Click Here for Online MCQs Quiz Now

Click Here toSubmit MCQs

Log In

Register if you don't have an Account.


Compulsory MCQs ⌋  ⌊ ❐ Optional MCQs ⌋  ⌊❑ Online Quiz ⌋  ⌊ ❒ CSS Syllabus 2022 ⌋  ⌊❐ Past Paper MCQs

 Home