What is the number of bones in a human body? (GSA 2014, 11)

A. 200

B. 234

C. 206

D. 150

(more…)

Continue Reading What is the number of bones in a human body? (GSA 2014, 11)

Which among the following countries releases the highest amount of Carbon Dioxide into the atmosphere? (CA-2019)

A. Canada

B. Russia

C. China

D. None of these

(more…)

Continue Reading Which among the following countries releases the highest amount of Carbon Dioxide into the atmosphere? (CA-2019)

The book ‘Higher than Hopes’ is the biography of: (CA-2019)

A. Nelson Mandela

B. Henry S. Commager

C. Bill Clinton

D. None of these

(more…)

Continue Reading The book ‘Higher than Hopes’ is the biography of: (CA-2019)

Gymnophobia is the fear of (CA-2019, CA-2009)

A. Nudity

B. Gyms

C. Hotels

D. None of these

(more…)

Continue Reading Gymnophobia is the fear of (CA-2019, CA-2009)

Operation Zarb-e-Azab was started on:

A. 24 April 2014

B. 29 April 2014

C. 15 June 2014

D. None of these

(more…)

Continue Reading Operation Zarb-e-Azab was started on (CA-2019)

Quaid-e-Azam Muhammad Ali Jinnah fixed his salary as the Governor General of Pakistan as (CA-2019)

A. Rs. 1

B. Rs. 2
C. Rs. 3
D. Rs. 4 (more…)

Continue Reading Quaid-e-Azam Muhammad Ali Jinnah fixed his salary as the Governor General of Pakistan as? (CA-2019)

History of USA 2019 CSS Solved Mcqs

CSS 2019 History of USA MCQs full portion

Us history Mcqs, css solved us history Mcqs, solved Mcqs of history of usa


1. Thomas Jefferson wrote draft of the declaration of Independence in:

A. 1775
B. 1776
C. 1783
D. None of these

Ans: B


2. Who was the 42nd President of the USA?

A. George W. Bush
B. Bill Clinton
C. Richard Nixon
D. Ronald Reagan

Ans: B


3. Which American President initiated the concept of “Big Stick Diplomacy”?

A. T. Roosevelt
B. James Monroe
C. Franklin D. Roosevelt
D. Clinton

Ans: A


4. The presidency of which American president is known as the “Era of Good Feelings”?

A. Thomas Jefferson
B. G. Washington
C. James Monroe
D. None of these

Ans: C


5. The second state to ratify the Constitution of USA was:

A. Texas
B. Pennsylvania
C. New York
D. New Jersey

Ans: B


 

6. The first university established in the United States of America was the university of :

A. Virginia
B. Harvard
C. Oxford
D. None of these

Ans: B


 

7. The city which was the first capital of USA was:

A. New York
B. Philadelphia
C. California
D. None of these

Ans: B


 

8. Which country gifted the “Statue of Liberty” to USA?

A. France
B. Italy
C. Britain
D. Russia

Ans: A


 

9. USA purchased Louisiana from:

A. France
B. Spain
C. Mexico
D. None of these

Ans: A

837

Continue Reading History of USA 2019 CSS Solved Mcqs